22 Replies to “Нали уж снимките казвали по хиляда думи…”

  1. Много е важно да бъдеш добър стопанин на душата си, а ти звучиш като такъв. Бих ти казала, че си се гиржила така добре за нея, че е научила неща, до които някои хора дори никога не се докосват. Но разбирам, че когато човек е сам (или самотен) нито мъдростта, нито познанието и понякога дори и щастието не струват кой знае колко. Не виждам в теб нито една причина някой да ти се смее или подиграва, а само да ти се възхищава, мило момиче и със сигурност ще се сбъдне онова, което си пожелаваш, няма как иначе 🙂 .Обичай се, такава каквато си, защото го заслужаваш напълно. А на непознатите във виртуалното пространство, които ти го казват, задължително трябва да се вярва 🙂 .

    Like

  2. Naistina se smyah na nykoi nesha mnogo…no naistina sujalyavam za domatite ti..Jelaya ti uspeh…dosetih se che baba ti ti kazvashe ..Gale kak ucelvash nai- cenite nesha..?Ah,ah kakvo dobro dete si ti..!!!

    Like

  3. Стегни се! Не се предавай на хорско очакване или чужди намерения. Не си мисли, че някога ще получиш 100 %-во одобрение от околните. Важно е да го имаш от близките си, но не винаги ще бъдеш разбрана дори от тях. Достатъчно живец и колорит имаш ти, като личност – не се опитвай да я “продадеш” заради бездушието на останалите. И нищо не би трябвало да те спре от това, което си ти самата – следващия път пак ще занесеш повредения телефон на съседа ти, не защото той го заслужава, а защото това е правилно, според убежденията ти. И понеже не ми се е случвало май да коментирам в блога ти (макар да го следя с голям интерес), ще ти пожелая авансово за рождения ден, този път желанието ти да се сбъдне, ако не точно сега – то ще е на най-правилния момент, не го забравяй!

    Like

  4. Всеки път когато чета твоите разкази, намирам частица от себе си в тях. Всеки път докосваш толкова дълбоко душата ми, че имам чувството, че те познавам. Този път леко се натъжих и мноого се замислих. И знаеш ли, Гери, всяко чакане си струва; всяко желание се сбъдва, стига да го искаш силно. В живота няма такова нещо като рано или късно… Всичко се случва точно когато трябва.Единбург те очаква, а аз ти пожелавам, сбъдването на едно твое желание, да постави началото на поредица сбъднати желания! Посрещни празнка си с усмивка, с вяра и изпълнена с любов към хората около теб, но най-вече бъди безкрайно щастлива!

    Like

  5. Животът ни поднася различни изпитания. Често нещата, които искаме тъй силно, се случват точно, когато не очакваме и дори сме се отказали от тях. Моето Желание сега ме дърпа за ръкава. 😉 Пожелавам ти всичко най-хубава за предстоящия празник и нека тази година желанието ти се сбъдне!Поздрави!

    Like

  6. Гери, освен имената ни намирам и доста общи черти на характера, чувства и настроения. От позицията на човек, с десетина години по-голям, искам да ти кажа от сърце да не се притесняваш да бъдеш такава, каквато си! Всичко ще се случи по най-добрия начин за теб, повярвай! Понякога преди това не е лесно, но не се отказвай от себе си – ти си едно чудесно момиче с интереси, познания и умения, които малко хора притежават на каквато и да било възраст, така че можеш да се гордееш със себе си! Успех и, както се казва – търпение и силна храна 🙂

    Like

  7. Avocett, пожелавам ти наистина да намериш това, което търсиш.Искам само да ти кажа,че ти си невероятна,защото успяваш да си щастлива,докато търсиш щастието си. Бъди смела и бъди себе си, въпреки сълзите и заради тях. Гуш!

    Like

  8. Винаги ще се намери кой да ти се смее, да подмята, да те подиграва. Че мен вече 30 години ме гледат странно. Ама на-оцелях. И дори си намерих половинката същата кукувица като мен. И сега двамата обсъждаме останалите, както и те обсъждат нас. Но вече не ми пука. След още няколко години, особено като намериш съмишленици, и на теб ще спре да ти пука. Но сега си изживей емоцията.После ще се чувстваш по-добре.А онази твоя учителка е много права. Аз до преди 2-3 години всичко сама правех. Казвах, че никой не ми е длъжен, не съм саката – мога и сама. Да, ама е много изморително. Околните после те гледат с други очи и когато наистина имаш нужда от помощ, отказват, защото знаят, че всичко знаеш иможеш сам. А и се чувстват ужасно кофти, ако не могат да ти помогнат, пък искат. След една случка ми стана жал за един приятел и от тогава, ако някойми предложи помощ, дори за нещо глупаво – приемам.Така и той е щастлив, и аз имам повече свободно време да върша милионите неща, които съм подхванала. И на края нищо не изпипано, нито добре обмислено, а просто скалъпено в последния момент. Ако някой ден се науча как се лекува това – непременно ще ти пиша.И не се замозалъгвай, че можеш да контролираш нещата и че сама ще 'изковеш” живота си. Животът си има свои планове. Ти просто се опитай да извлечеш максимална полза от това, което ти предоставя и го живей така, както ще се чувстваш добре.Прегръдки ти пращам, мъниче! И ти пожелавам един страхотен рожден ден!

    Like

  9. NE OBICHAM DA PISHA NA LATINICA,NO TOKU SHTO MI IZCHEZNA KIRILICATA.TOVA,KOETO SI POJELAVASH ZA ROJDENNIA SI DEN SAS SIGURNOST SHTE TI SE SLUCHI ,KAZVAM GO ,ZASHTOTO I AZ KATO TEB BIAH IZGUBILA BROIA NA ROJDENNITE DNI ,NA KOITO VSE SI POJELAVAH EDNO I SASHTO.POJELAVAM TI VESEL PRAZNIK!

    Like

  10. Пожелавам ти късмета да срещнеш сродните души, с които да садите домати и хрупате марули и да те отменят при гоненето на мишките (междудругото пробва ли с ултразвук) 🙂 Ще ги срещнеш. Всяко нещо с времето си. Тук на местна почва вярно, че са голям дефицит, особено ако се цели и близост във възрастовата група, но все пак се намират чудесни хора понякога. Остани си със здраве и хъс. Специални поздрави за специалния ден!

    Like

  11. Съжалявам, че нямаш онези прекрасни ученически години, които аз имах допреди 4 години, но съм сигурна (и това не е клише), че те чака едно прекрасно студентство. Като човек, обиколил цяла Европа и с особен сантимент към Великобритания, искам да ти кажа, че там ще откриеш дори по-странни хора от тук – от съседа, от учителката, от съучениците си. И тогава тези тук ще ти липсват, повярвай ми 🙂 Но за да оцелее един човек в този суров свят, трябва да се научи да общува с всеки, понякога да бъде егоист, а друг път да иска помощ от онзи, който би му подал ръка. Някой по-горе каза – ти мислиш и чувстваш така, както някои хора никога не са или няма да го правят. Така да се каже – май си пораснала преждевременно. И аз бях така – пораснах буквално за 1 минута в 10-ти клас, докато станах свидетел на едно от най-трагичните събития в моя живот. Но всичко се преживява – дори най-лошото. И не, не се забравя, но се продължава напред!Желая ти честит рожден ден с малко закъснение и повече усмивки 🙂

    Like

  12. Гери, Гери…Не знам дали осъзнаваш, какво съкровище си и как просто е невъзможно да намериш съмишленици на твоите години. В същото време обаче има много хора, постигнали твоята мъдрост и начин на светоусещане, но на доста по-зряла възраст, така че просто потърпи:-) А дотогава имаш толкова много неща за правене…Старата оранжерия беше от една палатка – само алуминиевата конструкция, с найлони отгоре. Миналата година, след като бях посадила вече доматите, на 15-ти април се изсипа такъв сняг, че всичко съсипа. Скъса найлоните, изпочупи растенията, измръзнаха…Е, някои успяха да се възстановят – като по чудо от на пръв поглед мъртвите стебла тръгнаха нови връхчета или пък колтуци, от които си израстнаха съвсем пълноценни растения и имах страхотна реколта. Като ги видях обаче…оплаках ги. Като живи същества ги оплаках.Знам, че не е същото, но все още на пазара има добър разсад.Тази година направихме нова оранжерия от дървени греди и мога да ти подаря палатката. Да видим тогава баща ти колко дни ще и отреди…Къщата ще я постегнеш като я направиш свой дом. И това ще стане някой ден. Честит Рожден Ден, на патерица! Пожелавам ти все така да си себе си и да се научиш да наслаждаваш на това!И да, времето никога не стига, важното е, че знаеш как да даваш живот на всяка минута.

    Like

  13. Твоите снимки казват и повече от хиляда думи. Не спираш да възхищаваш с любовта си към природата. От тези снимки се вижда колко добре познаваш всяка тревичка, цвят и плод… БРАВО!!! Прекрасно е да си толкова близо до природата, това носи вътрешна хармония.

    Like

  14. Не хиляда, милиони думи ми изприказва на едни дъх! И те разбрах, и те подкрепям, и ти благодаря за нирваната!

    Like

  15. Твоите снимки ми разказаха цяла приказка! Толкова красива, малко самотна, толкова съвършена, толкова чиста и толкова истинска! Благодаря ти, Гери! Уловила си живеца на всяка прашинка, на всяко стръкче, на всяко камъче, на всяка капка… уловила си времето! Не спирай,това, което правиш зарежда хиляди хора!

    Like

  16. Казват, ти съмняваше ли се?И оная ягодова роса много ме впечатли… не съм я забелязала до сега…

    Like

  17. Благодаря ти, че сподели с нас не хиляда, а няколко пъти по хиляда думи! И аз съм впечатлена от ягодовата роса и от начина, по който ти си успяла да я запечаташ, да не говорим за всяко стръкче, за всяко цветче, за прекрасната аранжировка!

    Like

  18. Приказно е в твоята градина…и ягодите са узрели, и доматките растат…снимките с росата са уникални!

    Like

Leave a comment