Моята цветна стая

Scroll down to content

Добро утро 🙂 .
Май месец ми харесва,1 ден учим,2 не 🙂 .
Е,едва ли ще ми е толкова забавно догодина,когато аз съм на матурите…
Но дотогава се радвам на всяка възможност да си отида на село.
А през май месец,възможностите са много ;р.
При мен проблемите с блогър още не са се разрешили и интернета ми развива невероятна скорост,така че може би не е са най-добрите предпоставки за публикация,ама аз упорствам :).

В предишна публикация бях загатнала,че съм прекарала много време на пазара.Когато бях съвсем малка,мама правеше букети,а аз спях на пейката зад нея.
От тогава мина много време,за случилото се през годините ще пиша друг път,засега може да посетите нашия сайт.
Отдавна вече не спя на работното място,а се включвам активно в семейния бизнес :).
Без да влизам в много детайли (пазя си материала за следваща публикация ;р),ще кажа само,че удовлетворението и чувството,че съм полезна и помагам на родителите ми е страхотно :).

Последните месеци в стаята ми винаги има цветя,до толкова ,че наскоро трябваше да си взема нова ваза,защото вече нямаше къде да ги слагам.

За имения ми ден мама ми даде да си направя какъвто букет аз искам,бях много доволна от изпълнението си,тази комбинация на цветове може да е малко по-нестандартна,но ми харесва 🙂 .
/междудругото ще вмъкна и един вероятно неуспешен опит да кажа,че тези рози не са прецъфтели,такъв е сорта; за мен лично те са най-красиви :)/


Идеята беше да ви покажа моето “работно” място + бонус малко лирически отклонения явно …
В този си вид изглежда рядко,а задържи ли се така повече време не е на добре,значи нямам работа ;р.
Интересно как постепенно материалите превзеха цялото пространство,компютъра ми се развали и където преди стоеше монитора,сега е рафта за печати и цветя :).
Изглежда сякаш е трябвало да си бъде точно работилничка .
По перваза нареждам перфоратори ,в ъгъла на бюрото пък няколко кутии от различни хранителни продукти,опаковани с малко тишу.
Точно бях привършила с разкрасяването на кутиите и получихме нови тишута,така че вероятно скоро пак ще ги предрешвам.

Отсреща-пак цветя,в далечината купчина хартии .

Печатите са подредени по използваемост,отгоре са и най-често използваните мастила .

В червената кутия държа заготовки или неща,които на момента не са ми харесали,пък след няколко месеца може да ми се издигнат в очите :).

Обожавам буркани. Единствено ми се щеше да имах подръка някой не объл,но пък така е по-забавно да го гоня от единия край на бюрото до другия…и понякога по пода .


Много се чудех къде да си държа панделките,за мен варианта да са навити на нещо и прибрани е доста неудачен,затова си измайсторих рафт за панделки от дървени шишчета и малко тел. Както виждате шишчетата се оказаха само 1 шишче и за останалите панделки няма,ама вече си свикнах така да е .

И малко по-скорошни цветя,матиоли . Отгледани от тати 🙂 .

Преди няколко дни правихме сватба с хортензии . Хортензиите бяха уникални. Преди такова нещо не бях виждала (това го чувате от някой ,който може,само хипотетично,да е прекарал часове в разглеждане на снимки на хортензии) .
След като приключихме с украсата на сватбата,си избрах най-хубавата от останалите,подарък от мама и тати 🙂 .

Ако се вгледате,цветчетата са тройни .
Толкова много да ми харесва това цвете,така бях щастлива като си го натопих във вазата …и ама така бях разтроена на следващия ден като я видях увяхнала…
Грешката беше в мен,защото с хортензиите има няколко тайни на съхранение,които аз от умора реших да извърша набързо…
НО ,аз не се отказах от нея и след внимателно извършени процедури , хортензията е като нова !
Възкресение хортензиево както казаха мама и брат ми ;р .

Ето я пак,красива и свежа и снимана в не толкова красива обстановка ;р .

Приятен ден 🙂 !

7 Replies to “Моята цветна стая”

  1. Хортензията е божествена! Направо не мога да откъсна очи от нея! Опитвам се да си представя и колко хубава е била украсата за сватбата!

    Like

  2. Макар че рядко пиша, винаги с удоволствие разглеждам блога ти и се наслаждавам на красивите ти снимки. :)Имаш си много приятно местенце за майсторене. Цветята му придават уют. 🙂 Хареса ми идеята ти за закачане на панделките.

    Like

  3. Чудесен пост си спретнала пак! За работното място един път писах, но хортензията…Едни от любимите ми цветя! Когато цъфнат нашите храсти в Казанлък и аз ще кача снимки. Поздрави!

    Like

  4. От доста време следя блога ти,но не бях коментирала досега. :)Много харесвам начина ти на писане,много пленително и различно. Поздравления,за което. Иска ми се да пишеш в блога по често,защото определено твоя блог е един от тези,които следя с огромен интерес и винаги научавам нещо.:)Усмивки:Ани

    Like

  5. Много е красива хортензията! Аз не съм толкова навътре в цветята, техните наименования и начин на отглеждане, но пък обожавам да ми подаряват 🙂 Вярвам, че един букет, дори едно цвете може много да освежи стаята 🙂 Няма как да кача снимки тук, но във всеки от холните ми ъгли съм сложила по едно зелено растение ( в единия са ми две) и по няколко цветя. Предпочитам цветята в саксии, защото определено са по-трайни и по-дълго ми радват окото 🙂

    Like

Leave a comment