Добър вечер 🙂 !
Днес беше ползотворен ден,приятно изненадана съм от себе си ,доста неща свърших.
Обикновено всеки ден в училище си правя списъци с плановете ми за деня,рядко изпълнявам всичко (например вчера е направо смешно,че от 9-точковия ми план изпълних 1 нещо-да гледам новия епизод на Хаус…е,започнах и друго,но не успях да го довърша).
И днес не беше особено обещаващ ден,успах се за 3 път в живота си . Ироничното е,че в крайна сметка даже хванах ранния автобус и бях втора в училище .
Самото училище ми е все едно и също,единия час прелива в другия,без да е оставил особено впечатление у мен.
След като се прибрах си направих поръчките (които ще покажа скоро:) ) и после – на пазар 🙂 .

Взех си чанта на калинки и се отправих към пазара на Гребната база 🙂
Не е истина колко пъти ми се наложи да повторя на всеки продавач , че не искам найлонова торбичка . Вече тези торбички са станали направо знак на добро обслужване,все едно ако ти дадат повече от въпросните торбички,ще останеш по-доволен.
Аз,междудругото,почти съм пораснала на Четвъртък пазара,но това е история за друг път :).

Откритието днес беше пресен джоджен,приятна изненада.
Аз обожавам джоджен. До такава степен,че лападовите сърми са по-скоро джоджен и някакви си там сърми,които едва се долавят.
Последните няколко пъти,когато пазарувам,си правя експеримент . Казвам на продавача да ми избере,защото той по-добре разбира . Извода ли?
Няколко увяхнали марули и изпъздяли репички .
Тъжно е,че съзнателно те прецакват и злоупотребяват с доверието ти,но като че ли най ме дразни това,че те приемат за идиот и се радват,че са те изработили . Откъде знам? Нали ви казвам,след селско момиче,съм пазарско чедо ;р.
Естествено,има ги и хората,които продават наистина хубави продукти . Заради тях се връщам на пазара всяка седмица .
Другият ми проблем е еднообразието. Сериозно,колко сергии с марули,репички и краставици може да има на 1 пазар ? На мен ми се стори,че повече от половината са такива. Поне да бяха различни сортове,ами то даже черна маруля рядко се среща/а ако имате моя късмет,ще ви “изберат” увяхнала/.
Вкъщи мариновах сьомга в портокалов сок,кориандър,мед и мащерка .


От няколко дни си имам мащерка,3 различни вида . Интересно е,че всяка мирише различно и се различава вкусово от другата .
След като сдъвках няколко листа от всяка си избрах тази,която е на фокус на снимката .
След това последва довършване на поръчките,бърз душ и готвене 🙂 .
Понеже имах малко късен старт,гладните се прибраха преди да е напълно готово,затова и всичко е “хвърлено” върху чинията,без някаква особена подредба. Даже нямаше време да изкарам по-красивите чинии ;р .

Много ми хареса коричката,която се получи на сьомгата 🙂 . Останалото беше леко запържено зеле и отгоре едвам карамелизирани манго,авокадо и портокал/и не,това изобщо нямаше нищо общо с факта,че кафявата захар свърши след първото скромно ръсване/.
Това манго голям зор докато го обеля,иначе при други обстоятелства бих го наразала по на дребно :).

Салатата беше с айсберг,пресен спанак,портокал,сирене,репички,краставици,джоджен и кедрови ядки . Някой ден трябва да си поставя за цел да направя салата с по-малко от 5 съставки. Всъщност 3 би било по-интересно.

И понеже витае Великденско настроение из блоговете,допринасям с началките на украса вкъщи :

Тези яйца с декупаж много пипкава работа,доста време ми отнеха.
Последните дни не съм правила картички , като изключим поръчките, пусто му училище много време изяжда.
Тези двете са от ваканцията още 🙂 :

По-интересни са условията в които ги снимах,на ул.Хр.Г.Данов/улицата на Кукления театър/ с мнооого силен вятър . Картичката хвръкна само 2 пъти. След кратко гонене по улицата,направих бърза снимка. Явно й е било накъсмет летенето,защото около час по-късно я продадох 🙂 .
Хортензията ми е любимото цвете,днес на пазара имаше две много хубави,така ми се искаше да си ги купя :). Това би било глупаво като се има предвит,че сме цветари и продаваме хортензии,но какво да се прави,видя ли хортензия и я искам 🙂 .
Баща ми ми подари 1 за село,дядо ми е инструктиран да я полива постоянно,дано да се хване . Предишната година ми бяха дадени две,но тъй като не съм си на село много често,нямаше кой да ги полива и едната я изгубих. Ваканцията като си бях на село имаше признаци на живот у другата,дано да цъфнат ! Някой ден ще си имам градина от хортензии,всякакви цветове . Уж наивни мечти,ама те моите взеха да се сбъдват,така че си мисля,че и това ще стане някой ден 🙂 . Ако не скоро,то поне ще бъда “бабата с хортензиите” 🙂 .
И понеже не мога да не направя и някоя в моята тъй любима цветова гама… :


Лека вечер и усмихнат ден утре :)!

One Reply to “На пазар”

  1. Толкова ми харесва да разглеждам снимките ти! Всяка една е толкова жива! :)А картичките са много стилни 🙂 Ти още в първия миг някак си открия своята стихия и до ден днешен не изневеряваш на себе си 🙂 П.П. Проблема с овЕхналите салати и аз го имам 😉 хихи И понеже често ме прецакват – намерила съм му цаката – накъсвам им листата, топя ги във вода и за 30 мин са като току що откъснати. :)Е, не с всички става, но в повечето случаи тоя метод дава добри резултати:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: