За видрите и нутриите

Scroll down to content

Здравейте :).

Аз пак съм си с по 1 публикация на месец, но да речем,че от 2011 ще съм по-редовна ;р .
Декември месец е уникалната комбинация от повече поръчки , много , ама наистина много готвене и печене , класни и контролни в училище и изобщо хаос си е . Ама пък поне на мен не ми пречи този хаос , даже му се радвам . По кое друго време ще пека меденки, докато уча за константата на дифракционната решетка и подобни :).

Няма да ви говоря за видрите и нутриите в частност, цялата работа идва от един бас, на който се хванахме аз и баща ми. Показах му снимка, която направих на язовира на село, и се започна един спор, видра ли е, нутрия ли е. Е, аз си бях сигурна, че е нутрия, те тея оранжеви зъби трудно се бъркат. След много прегледани снимки в интернет, баща ми също се съгласи с мен иии спечелих ходене до Тракия в магазина за сладкарските неща.
Добре, че беше нутрия, защото иначе нямаше да мога да си украся сладките :).

Имам още много снимки за показване, ама пусти му интернет, не е е на същото мнение, така че остава за друг път.
Тези горните сладки са съвсем обикновени коледни сладки, без подправки, само с ванилия. Но пък са любимите на майка ми. От тях съм направила вече 3 дози, тесто за още три чака да бъде опечено утре, заедно с 3 дози линцерови, 2 дози джинджифилови (заедно с вече изпечените стават 4 дози), днес направих и 4 дози меденки , изобщо голяма продукция ;р .
За през седмицата ми остават бонбони рафаело, биксквитки с кардамом, желирани бонбони, нещо шоколадово за роднините (вкъщи никой не обича шоколад) и естествено още нещо, за което не се сещам.
Имам още доста да довършвам с украсата вкъщи, още малко и ще взема да я направя преди Коледа. Ама то и Бъдни вечер се брои за преди Коледа , така че 99% ще съм готова до тогава .

Общо взето макар и в Пловдив никакъв да го няма коледния дух (въпреки “невероятната” украса на града), вкъщи цял месец мирише на сладки, брашното се купува на чували, големи чували. Толкова големи, че баща ми като качи един в багажника, спука гума .
Изобщо галимацията е пълна, ама то нямаше да е декември без нея :).

Лека вечер и спорни приготовления за празниците!

5 Replies to “За видрите и нутриите”

  1. Мен хич ме няма по правенето на сладки, но твоите са станали страхотни! Наистина създават коледен дух, особено с аромата си, а твоите – и с визията!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: