Добро утро : ) !
На 31 октомври вкъщи е Тиквен ден . И миналата година , и тази го “празнувахме” . Предишната година ми беше празнично около 31 , но пък не съм фен на Хелоуин и така при нас се появи Тиквен ден : повод да се съберем цялото семейство , да ползваме трапезарията 1 път повече от обикновените 3-4 през годината и естествено да хапнем вкусна храна с тиква .
Вкъщи всички много я обичаме 🙂 .
От 2009 нямам снимки , но пък тази година не забравих да снимам . Този път имаше и повече неща за снимане .

Полюлеят , който направих . Използвах лозови пръчки и пръчни от растение , чието име не знам , но пък много лесно се огъваха , та затова главно то влезе в употреба . Шипките и разните джунджурии по полюлея ги взех от магазина (“Цветарница Галя”) , а тиквичките са лично производство на баша ми .

Аз съм доволна от това как се получи , даже не ми беше и трудно за изплнение , зора беше докато стигна до вкъщи с човал пълен с клечки , стъклени цилиндри,фотоапарат и т.н. + 6 кг тиква . На пазара като ме гледаха как едвам вървя с този човал , възрастните жени ,които продават подправки ми казаха “Какво продаваш ,бе момиче ? Дай , ще си купим , че изглеждаш зела-дала.” Други ме питаха колко струват корените малини … изобщо беше забавно ;р .


Направих и 2 такива свещника с лозови пръчки , малко кокос и панделка 🙂 .

Направих тиквения пай на Лулу , стана много вкусен !

Меки тиквени курабийки на Танита , които са най-любимото нещо на сестра ми , като се прибра и ги видя , каза “Ооо,здравейте приятели” и си напълни ръцете с поне 3-4 , “като за начало” .

Салата с айсберг , репички , филе , ориз и карамелизирана тиква

Масата ни , в тиквата “супник” беше тиквената крем супа по рецепта на Бон Апети , аз добавих и индийско орехче , малко настъргани моркови за украса отгоре и кротони .


Баща ми ми донесе цветя , естествено в тон с празника 🙂 .
Всичко беше много вкусно и си прекарахме чудесно 🙂 .

25 Replies to “Тиквен ден”

  1. снимката на пицата, ме впечатли силно, за малко да забравя, че коментара ми следва да бъде за картичките….мдамного стилни – но нищо ново не казвам!

    Like

  2. Всички са просто уникални! Много ми харесаха, нищо че са направени от парчета, важното е да ги залепиш на правилното място, нали! А акцентите ти са страхотни във всяка една картичка!

    Like

  3. Уаууууууууууу, лелеее, всички са страхотни, но тази първата направо ми взе сърцето! Невероятна е… Моля те кажи как си направила този ефект на листото? С бял ембосинг и мастила или?

    Like

  4. Много ми харесва стила ти! Ти си една от малкото хора, които още от началото, когато са започнали да се занимават с картички – ги правят много хубави!Благодаря ти за участието при Елшите тази седмица!:)

    Like

  5. Много ви благодаря за милите думи , искрено ме зарадвахте !Рали , за листото върху печата сложих различни дистрес мастила (тъмно зелено , оранжево , жълто и светло зелено) и после от разстояние печата се пръска 1-2 пъти с вода,в която разтворих от перфектните перли и после директно върху картон .Тънкостта е в това да си намериш пулверизатор , който разпръсква водата на достатъчно малки капки … В моя случай шишенце от антикомарин , все още мирише на препарат , но пък ефекта си заслужава ^^ .

    Like

  6. Много хубав семеен празник! Полюлеят е страхотен, браво! Ако добавиш още една свещичка и малко коледна украса може да го използвате и за Коледа.Чудесен е! Поздравления и за всичко друго, сътворено от теб!

    Like

  7. Страхотно изглежда всчко кътче което сте аранжирали. Масата е толкова уединена и тържествена едновременно. Доста сте се постарали и резулатата е прекрасен!

    Like

  8. страхотни снимки,възхитена съм от цялата подготовка ,браво,браво на цялото семейство!

    Like

  9. Браво! Полюлеят е много оригинален! Свещниците много семпли, много ми харесват! А масата е разкошна- страхотна декорация си направила! И при тези вкусотии- всичко е на ниво! Чудесен празник сте имали!

    Like

  10. Всичко е фантастично! Поздравления за цялата декорация, ястията също изглеждат много чудесно и апетитно. А свещниците ти са невероятни, особено висящия. Поздравления!

    Like

  11. Прелестно красиви картички, незнам какво да кажа, страхотни са до една.Последната определено ми е на сърце 🙂

    Like

  12. Нямам думи, всичко което си ни показала е повече от прекрасно.Полюлеят е възхитителен, свещниците, ястията, масата, просто няма нещо което да не ме накара да ахна.Овации.

    Like

Leave a comment